ÜGYVEZETŐ

AKNAI ZOLTÁN

Aknai Zoltán ügyvezető CélgépCentrum

Gépészmérnöki oklevelem megszerzése után pályámat célgéptervezőként kezdtem egy pneumatikus automatizálással foglalkozó mérnökirodánál. Első perctől kezdve komplett projektként kellett kezelnem a rám bízott témákat megrendeléstől átadásig. Ezen keresztül kiváló mentoraimnak köszönhetően meghatározó tapasztalatokat és átfogó szemléletet kaptam.

Később multinacionális vállalatok géptervező osztályain dolgozva ismertem meg a nagylétszámú mérnöki szervezetek működését. Tervezői munkám közben észrevettem, hogy számomra izgalmasabb úgy létrehozni a gépeket, hogy a teljes szervezetre hatással lehetek. 

Érdeklődésem fokozatosan a mérnökvállalkozások szervezése-vezetése felé tolódott, így folyamatos tanulás mellett 1998-óta foglalkozom célgéptervező vállalkozások komplex működtetésével.

Öröm látni, ahogyan kollégáim keze alatt megszületik egy-egy csodálatos műszaki alkotás, ahogy vevőink elismerik az eredményeiket. Célom folyamatosan fejleszteni azon vállalkozási feltételeket, amelyek biztosítják, hogy megrendelőink műszaki problémáira a teljes szervezet sikeres válaszokat adjon, miközben támogathatom kollégáimat az egyéni sikerek elérésében!

TERVEZÉS

MARKELLA MÁTÉ

Markella Zoltán CélgépCentrum

Gépészmérnök diplomámat 2015-ben szereztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2012 óta, már a mesterképzés alatt is tervezőként dolgoztam egy öntöde célgépekkel foglalkozó részlegén. Nagyon megtetszett ebben a munkakörben, hogy milyen sokrétű ismeretekre lehet szert tenni a különféle folyamatok automatizálása révén, és hogy mennyi kreativitást igényel a különböző funkciók összehangolása. 

A Célgépcentrumnál géptervezéssel, koncepció tervezéssel és ajánlatkészítéssel foglalkozom.

Fontosnak tartom a szoros együttműködést az első koncepció megalkotásától a főtervek elfogadásáig annak érdekében, hogy a jól használható, hatékonyan működő berendezés szülessen, amely költséghatékonyan, de maximálisan kielégíti a megrendelő követelményeit.


Folyamatosan figyelemmel kísérem az ipar trendjeit, új módszereit és eszközeit, ezáltal is szélesítve a tervezés során használható eszközök palettáját. Mindemellett szívesen tanulmányozok klasszikus alkalmazási példákat és leleményes műszaki megoldásokat is.

TERVEZÉS

SZEKERES PÉTER

Szekeres Péter CélgépCentrum

2015-ben végeztem a Budapesti Műszaki Egyetemen, géptervezés szakirányon. 


Tanulmányaim utolsó évében gyakornokként kezdtem dolgozni egy magyar tulajdonú nyomásos alumíniumöntödében, ahol főként a cég saját igényeinek megfelelő célgépek tervezésével és kivitelezésével foglalkoztam. 2018-ban csatlakoztam a CélgépCentrum Kft.-hez. Itt már célgéptervezés és gyártás a fő profil. Szélesebb vevőkörrel és sokrétűbb feladatokkal foglalkozom, igazodva a piaci igényekhez és kihívásokhoz. 

Mérnöki szolgáltatásunknak köszönhetően alkalmam nyílt bepillantást nyerni a multinacionális vállalatok működésébe, így átfogóbb képet kaptam az általuk támasztott követelményekről és igényekről. 


Munkám része a vevőkkel való kapcsolattartás és a rám bízott projektek gördülékeny levezénylése az ajánlatadástól egészen a beüzemelésig. Fontosnak tartom, hogy a tervezés során a megrendelővel szorosan együttműködve alakítsuk ki a végső koncepciót és korrekt, tényleges igényre szabott megoldást hozzuk létre.

TERVEZÉS

SZAKÁCS JÓZSEF

Szakács József CélgépCentrum

Gépészmérnökként végeztem az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán 2013-ban. Szakmai pályafutásomat alumíniumöntöde célgép tervezési osztályán kezdtem, ahol a termelés követelményei alapján automata célgépek tervezésében és kivitelezésében szereztem tapasztalatokat. Későbbi munkahelyemen feladataim közé tartozott a berendezések CE minősítése, munkavédelmi kockázatértékelése is. Elsajátítottam az 5S és Lean-irányelvek alkalmazását a cég napi működésében. 

Folyamatosan képzem magam, mert hiszem, hogy az új technológiák javítják a termelékenységet és hosszabb távon költségcsökkentést lehet elérni velük.

Szeretem, hogy a CélgépCentrum-ban a projektjeink kapcsán számos új technológiával találkozom és alkalmazhatom őket. Izgalmasnak, változatosnak tartom a munkámat, mert a semmiből hozunk létre berendezéseket, amelyek akár évtizedeken keresztül képesek üzemelni. 


A legfontosabb számomra, hogy olyan gépeket adjunk vevőinknek, amelyek úgy működnek, ahogy mindenki megálmodta. Erre a legjobb mérce vevőink sorozatos elégedettsége.

TERVEZÉS

KISS CSABA

Kiss Csaba CélgépCentrum

2017-ben végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépészmérnöki karán géptervező szakirányon. Az egyetemi képzésem mellett gyakornokként dolgoztam egy budapesti nyomásos alumínium öntöde célgépfejlesztési osztályán. Ezzel egy olyan innovatív csapatba kerültem, amely gyors fejlődési lehetőséget és a hatékony géptervezéshez szükséges szemléletmódot biztosított. Számos automata és félautomata berendezés tervezésében vettem részt, melyeken keresztül megismertem az egyedi gépépítés fontosabb lépéseit, alkalmazott technológiáit. Ezután kezdtem el dolgozni a CélgépCentrum Kft.-nél. 

 

A korábban megszerzett tapasztalatot a vevőink igényeinek professzionális kielégítésére igyekszem fordítani. Szeretem figyelemmel követni a tervek megvalósulását és a berendezés első üzemóráit.

A tervezésen kívül a feladataim közé tartozik a terméktámogatás és a gépek utóéletének felügyelete is. Szeretem az új kihívásokat és a CélgépCentrum csapatot, amellyel közösen szép műszaki megoldásokat dolgozhatunk ki.