Fúró-karcoló
célgép

  • Kategória: Megmunkáló-cellák
  • Dátum: 2022
  • Státusz: Elkészült

Fúró-karcoló célgép

A

berendezés szénkefe alkatrészek furatainak elkészítését, és a furatok felületének karcolását végzi. Az automata műveletek révén megrendelőnk termelékenység jelentősen javult, elérve a műszakonként kb. 3.000 db termék megmunkálását. A fúró-karcoló célgépbe operátor helyezi folyamatosan a munkadarabokat, melyet a munkafázisok között körasztalos (Autorotor gyártmány) termékmozgatás továbbít. A kialakítás alkalmas arra, hogy később akár robotos beadagolás történhessen.

Az egyes lépésekben automata ciklus hajtja végre a fúrási, majd a karcolási műveletet. A szerszámokat Maxmatic gyártmányú pneumatikus előtolással rendelkező fúró egység működteti, melynél az előtolás hidraulikus sebesség állandósítóval szabályozható.

A keletkező forgácsot/port helyi elszívás folyamatosan távolítja el a gépből. Az elkészült munkadarabokat automatikus kiadagolás juttatja a késztermék gyűjtőládába.

A berendezés többféle termék megmunkálására alkalmas, a termékek közötti átálláshoz egyszerű kéziszerszámokkal gyorsan elvégezhető a készülékcsere.